Sunday, July 21, 2013

De oefentoetsen

De oefentoetsen

In het zelfstudiepakket zitten vier oefentoetsen. Deze oefentoetsen maken de kandidaat vertrouwd met de manier van toetsen van de officiële toetsen tijdens het basisexamen inburgering. Ook in het extra pakket zitten vier oefentoetsen.
De oefentoetsen kunt u doen met behulp van vier TIN-codes: twee TIN-codes voor de oefentoets Toets Gesproken Nederlands en twee TIN-codes voor de oefentoets Geletterdheid en Begrijpend Lezen. Daarnaast vindt u bij de TIN-codes een telefoonnummer.
Let op: doe pas een oefentoets als u echt het gevoel hebt dat u de stof voldoende beheerst. U kunt een TIN-code maar één keer gebruiken! Als de oefentoets onverwacht wordt afgebroken, moet u een nieuwe TIN-code gebruiken.

1. De oefentoets Toets Gesproken Nederlands (TGN)

Voor het afleggen van een oefentoets TGN hebt u een TIN-code (Toets Identificatie Nummer) TGN nodig. En natuurlijk een telefoonnummer en een telefoon. Let op: U kunt het beste een vaste telefoon met druktoetsen gebruiken. Met een mobiele telefoon of met een telefoonverbinding via internet (bijvoorbeeld Skype) is de verbinding vaak niet goed genoeg.
Zorg dat u in een rustige ruimte oefent.
In het zelfstudiepakket vindt u een telefoonnummer en vier TIN-codes: twee TIN-codes voor de oefentoets TGN en twee TIN-codes voor de oefentoets GBL. Als u het telefoonnummer kiest, krijgt u contact met de spraakcomputer. U moet dan de TIN-code voor de oefentoets TGN intoetsen. Als uw TIN-code TGN goed is, zal de spraakcomputer u een oefentoets TGN laten doen. Na de oefentoets kunt u uw uitslag op deze site opzoeken. Dat doet u door op de uitslag-pagina uw TIN-code van de oefentoets TGN in te toetsen. U krijgt dan uw uitslag.
Let op: Bewaar uw TIN-code TGN goed. U hebt hem nodig om de uitslag te bekijken.

2. De oefentoets Geletterdheid en Begrijpend Lezen (GBL)

Voor het afleggen van een oefentoets GBL hebt u een TIN-code nodig (Toets Identificatie Nummer) GBL. En natuurlijk een telefoonnummer en een telefoon. Let op: U kunt het beste een vaste telefoon met druktoetsen gebruiken. Met een mobiele telefoon of met een telefoonverbinding via internet (bijvoorbeeld Skype) is de verbinding vaak niet goed genoeg.
Zorg dat u in een rustige ruimte oefent.
In het examenpakket vindt u een telefoonnummer en vier TIN-codes: twee TIN-codes voor de oefentoets TGN en twee TIN-codes voor de oefentoets GBL. Als u het telefoonnummer kiest, krijgt u contact met de spraakcomputer. U moet dan de TIN-code voor de oefentoets GBL intoetsen. Als uw TIN-code GBL goed is, zal de spraakcomputer u een oefentoets GBL laten doen. Na de oefentoets GBL kunt u uw uitslag op deze site bekijken. Dat doet u door op de uitslag-pagina uw TIN-code van de oefentoets GBL in te toetsen. U krijgt dan uw uitslag.
Let op: Bewaar uw TIN-code GBL goed. U hebt hem nodig om de uitslag te bekijken.

No comments:

Post a Comment